Italiaanse keuken

Wie is er niet gek op de Italiaanse keuken? Met de zon in ons gezicht en een groot bord pasta voor onze neus is het niet moeilijk om dat vakantiegevoel te creëren. Maar de Italiaanse keuken is veel meer dan dat grote bord pasta.

De lekkerste Italiaanse gerechten hebben we op een rijtje gezet:

  1. Antipasti: Dit zijn lichte hapjes voor de maaltijd en zijn de perfecte manier om een lang en gezellig diner mee in te luiden. Verschillende olijven, kaas, worst… Alles is mogelijk! Zolang het maar niet te zwaar is.
  2. Pappardelle al filetto e tartufo: Er zijn ontzettend veel soorten pasta. Pappardelle is er 1 van. De brede pasta-linten zijn, net als andere pastasoorten, goed de te combineren met verschillende ingrediënten.
  3. Caponata: Dit frisse bijgerecht met verschillende groenten is als het zonnetje op je bord. Eet de caponata met wat brood of naast een stukje vis of vlees. Zeker het proberen waard!
  4. Gnocchi: Dit Italiaanse gerecht is van aardappels en is net even wat anders dan een lekkere pasta.
  5. Pesto: Een saus gemaakt van onder andere verpulverde knoflook, pijnboompitten, olijfolie en basilicum. 
  6. Pizza margherita: 1 van de bekendste pizza.  Bodem van deeg met kaas erop. Hierop kun je diverse toppings toevoegen om jouw pizza extra lekker te maken.

Italiaanse keuken is heerlijk. Wij hebben de Italiaanse restaurants in op AchterhoekBezorgt voor je op een rijtje gezet:

Bezorg jij ook?

Meld je gratis aan en wij voegen je bedrijf toe
Gratis jouw bedrijf aanmelden