Sushi

Houd je van sushi, maar vind je het moeilijk om een keuze te maken? Bij het zien van sushi loopt het water in je mond, maar wat is nou het verschil tussen de Nigiri en de Uramaki? In deze blog lichten wij de populairste soorten sushi toe en vertellen wij waar jij in de Achterhoek terecht kunt voor goede sushi.

First things first: the basics! De vishapjes komen oorspronkelijk uit de Japanse keuken en variëren van eenvoudige rolletjes tot complete kunstwerken. Er zijn zelfs een paar soorten sushi met vlees, ook al is vis over het algemeen het hoofdingrediënt. Sushi kan met allerlei ingrediënten bereid worden en er bestaan verschillende soorten sushi. De tegenwoordig gangbare sushi vindt zijn oorsprong in Tokio en stamt uit het begin van de negentiende eeuw. Hieronder de zes meest populaire soorten sushi:

  1. Nigiri is een sushi soort waarbij een stukje vis op een bedje van rijst wordt gelegd. De warmte van de rijst vult de koude vis aan. De sushi mag met de handen gegeten worden. Voordat de sushi gegeten wordt, dip deze met de vis naar beneden lichtjes in de sojasaus. Probeer de nigiri in één hap te eten
  2. Sashimi is rauwe vis die zonder rijst wordt opgediend. De plakjes vis worden gegarneerd met wat zeewier onder de vis. Geserveerd als setje van 6 plakjes. De Sashimi is de enige sushi die met eetstokjes gegeten moet worden.
  3. Maki is in het westen de meest bekende soort sushi. De Maki wordt gemaakt van rijst en een vulling van vis, groente of ei en gerold in zeewier. De zwarte zeewier wordt Nori genoemd. 
  4. Uramaki staat bekend als de ‘’binnenstebuiten’’ sushi. Bij deze sushi wordt er meestal gebruik gemaakt van twee of meer soorten vullingen. Bij de Uramaki zitten de vulling en het zeewier aan de binnenkant. Het is een maki die binnenstebuiten is gekeerd. 
  5. Temakii kenmerkt zich door het kegelvormige uiterlijk. De vullingen zijn aan de bovenkant zichtbaar. 
  6. GUNKAN betekent ‘schip’. Het is een kleine rol gemaakt met norivellen. In de bladen zit een bodem van rijst, waarop de vulling wordt gelegd.

Sushi is heerlijk en veelzijdig eten. Je kunt het combineren met allerlei smaken. Zelfs als je regelmatig sushi eet, is de kans klein dat je echt alle soorten al hebt ontdekt. Probeer dit weekend wat nieuws. Bestel een soort sushi die je nog niet kent en wordt een sushi-expert. Op AchterhoekBezorgt zijn de volgende sushirestaurants aangesloten:

Namens ons team wensen jullie een prettig en veilig weekend toe! Vergeet niet wat lekkers te bestellen. Eetsmakelijk, of zoals ze in Japan zeggen: “Dōzo omeshi agari kudasai”


Bezorg jij ook?

Meld je gratis aan en wij voegen je bedrijf toe
Gratis jouw bedrijf aanmelden